Strømforsyning / Gaming PSU

Skal du bruke en PC strømforsyning (PSU) til din gamer datamaskin eller bygge din egen? Vi har kompakte PSU’er, som passer til alle kabinettstørrelser. Kjøper du din gamer PSU hos oss, er du sikret at den er 80 plus sertifisert. Kan fås fra 500-700W.

PC strømforsyning - Shark Gamings PSU’er

Hos Shark Gaming har vi velkjente PSU brands som Corsair og Coolermaster. Vi har også utviklet vår egen av en 700W PSU til gaming, “Bloodpump”, som kan trekke alle Geforce GTX kort i SLI. Mindre kan også gjøre det for de fleste. Her kan du bli klokere på hvilken PSU som passer til nettopp ditt system.

PSU kapasitet til alle behov

Vi forhandler strømforsyninger til PC i disse størrelser: 500W PSU 550W PSU 600W PSU 650W PSU 700W PSU

Hvor kraftig PC strømforsyning skal jeg bruke?

Når du skal ut og kjøpe en strømforsyning til PC er det noe basisinfo som er god å ha- ISÆR som gamer. Her er systemet ofte under maks belastning og man vil for guds skyld ikke risikere at systemet begynner å hakke, fryse eller går ned midt i en viktig kamp!

De fleste strømforsyninger til en PC er mest effektive ved 40-60 %. Så når du er midt i å game et krevende spill og presser ditt system til det ytterste og det bruker 250W maksimalt, skal du ha en strømforsyning på 500W. Du vil kunne nøyes med mindre, men da en PC med powerspikes som går over maksimalt forbruk kortvarig, anbefaler vi å ha rikelig med ekstra power. En tommelfingerregel er dobbelt opp med PSU-kraft av maks forbruket på din PC.

Beregn hvilken PSU kraft du har behov for

Du kan selv beregne hvor mye strøm ditt system ca. bruker ved å se på TDP (Typcal Board Power). Her er de to absolutt mest vesentlige faktorer ved grafikkortet og prosessoren. Man starter med å slå deres TDP opp. F.eks. har et Geforce GTX 1060 typisk en TDP på ca. 120-140W (alt etter hvilken variant av kortet). En kraftig gamer prosessor som f.eks. Intel Core i7 9700KF 3,6Ghz har en TDP på 95W.

Alt annet som hovedkort, ram og SSD bruker meget lite strøm - typisk en 20W til sammen. Nå legger vi de tre tallene sammen, altså 140+95+20= 260 TDP for hele ditt system. Det skal du så gange med 2, da vi jo tidligere konstaterte at vi gjerne skulle ha dobbelt PSU power av din gamer PC’s maks strømforbruk. Så i dette tilfelle ville vi gå etter en 500-550W PSU alt etter hvor energieffektiv den er. Benytter man en strømforsyning av høy kvalitet, kan man faktisk godt slække litt på antall Watt i strømforsyningen. La oss si at din hardware er litt kraftigere enn eksemplet ovenfor og du ender med en TDP på 300 og ikke 260. Så vil en 550W 80+Gold sertifisert PSU være ganske glimrende og stadig ligge innenfor 40-60 % grensen, hvor en strømforsyning til PC typisk er mest effektiv.

NB: Ofte har gamere en del ekstra kule funksjoner i kabinettet som f.eks. LED-lys og mange blåsere. Noen synes også det er fett å overclocke systemet og da kan det være en fordel å gå 100 watt opp. Så har du tendens til f.eks. LED eller overclocking og har beregnet å bruke en 550W PSU, ville du så i stedet med fordel gå etter en 650W PSU. Husk, du kan ikke velge en strømforsyning til din PC som har for mange watt. Kjøp dog allikevel en størrelse som gir mening. Det ville vært ergerlig å legge for mye av ditt budsjett til strømforsyningen, hvis du eksempelvis kunne ha fått en bedre prosessor eller grafikkort.

Er du ikke den store matematiker, eller ønsker du bare lett og hurtig å få en cirka-vurdering av hvilken PSU som passer til ditt behov, kan du alltid gå inn og se på din grafikkort-produsents anbefaling på deres hjemmeside. Vi anbefaler dog å beregne det selv ut i fra den hardware man velger til sin gamer PC, for å treffe mer presist.

PSU sertifiseringer

Hva er 80 plus sertifisering og hvorfor er det viktig? Når du kjøper din PC strømforsyning til gaming hos oss, er du samtidig sikret å få en 80 plus sertifisert PSU.

Ved å velge en 80 Plus-sertifisert strømkilde sparer du energi over tid sammenlignet med en ikke-sertifisert strømkilde. Da vi vet at gamere kan bruge virkelig mange timer ved deres datamaskin, vet vi også at det virkelig kan sluke strøm og få el regningen til å fyke i været. Så det er noe du eller dine foreldre helt sikkert vil ha fordel av å være oppmerksom på ved valg av din kommende pc strømforsyning. Utover å skåne el regningen, har det også andre fordeler.

Med en 80 plus sertifisering er du:

  • garantert en PSU av høy kvalitet og holdbarhet ✓
  • sikret bruk av gode komponenter af kvalitet ✓
  • garantert lengre levetid enn en ikke-sertifisert PSU ✓

PSU kvalitet og garanti

Oftest er det slik at jo høyere sertifisering din PC strømforsyning har, desto høyere kvalitet er strømforsyningen, da en høyere sertifisering krever bedre deler. Ved 80+ Gold og oppover får man oftest 5, 7 eller 10 års garanti fra produsenten, mens man ved lavere typisk får 2-3 år. Det kan man med fordel ha med i sine vurderinger når man skal velge sin neste gaming PSU.

Trenger du hjelp?

Chat

Finn vår nettprat nederst til høyre på nettstedet, om du har spørsmål om produktene.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Mail til oss her hvis du har spørsmål om et av produktene våre.

Forventet svartid på arbeidsdager:
48 timer

Butikk

Finn våre fysiske butikk- og hentepunkter på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åpningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00