Gamer Grafikkort

Vil du konkurrere mot PewDiePie? Da må du ha et gamer grafikkort som aldri dropper frames! Hos Shark Gaming har vi et bredt utvalg av grafikkort - uansett om du ønsker det beste grafikkortet til prisen eller et top grafikkort.

Gaming grafikkort - intro

Hva er et grafikkort egentlig? Det går vi kort gjennom her for å hjelpe deg med å kunne ta det riktige valget.

Et grafikkort har en kjerne som består av en GPU (Graphic Processing Unit). Alt etter hvor kraftfull den er kreves det forskjellige nivåer av avansert kjøling. Et grafikkort har også en video hukommelse i form av ram (VRAM) som kan fås i forskjellige hastigheter. Mengden av video hukommelse (VRAM) utgjør den samlede mengden av data som GPU’en kan arbeide med av gangen. Et spill/program varierer mye i kravene til video hukommelsen, men desto høyere oppløsning man som gamer ønsker å spille i, desto mer video hukommelse kreves der. I dag er det typisk 4-8 GB GDDR 4-6 RAM som er standarden ved gaming grafikkort.

Hvilket grafikkort skal jeg velge?

De forskjellige grafikkortene, uansett om det er Nvidia Geforce eller AMD Radeon fås i adskillige varianter og størrelser. Noen med en blåser, andre med to eller tre, og noen er laget til vannkjøling. De fås også med forskjellige mengder av ram og noen er overclocket fra fabrikken. Dette gjør at prisen kan variere voldsomt! Det er derfor viktig at du tenker over ditt behov, innen du kaster bort mye penger på et grafikkort som er overkill i forhold til ditt forbruk.

Hvis du allerede har investert i et kabinett og kun oppgraderer ditt grafikkort, er det vesentlig å sikre at størrelsen på grafikkortet passer til ditt kabinett. Det samme gjelder hvis du allerede har en strømforsyning/PSU og kun et ønsker nytt grafikkort. Da er det viktig å ha nok PSU-kraft ved oppgradering, da grafikkortet ofte er den komponenten i datamaskinen som bruker mest strøm. Det hjelper ikke å ha kjøpt et av de beste grafikkortene på markedet fra Nvidia Geforce eller AMD Radeon, hvis datamaskinen allikevel fryser eller går ned jevnlig.

SLI og Crossfire

Er du en gamer som har behov for ekstrem ytelse eller synes du bare det er kult med den heftigste hardware på markedet? Da kan du smekke to eller flere grafikkort sammen i Nvidias SLI eller AMD Radeons CrossFire. Herved synkroniseres grafikkortene for dobbelt opp på regnekraft. Det fås ikke villere! Så kan du oppnå skyhøy oppløsning og detaljgrad og samtidig ha vilde framerater (FPS) eller kjøre med flere skjermer samtidig.

Er vi oppe og snakker om SLI og Crossfire, er vi i high end enden innenfor gaming grafikkort. Her kan du også finne et vannkjølt grafikkort, hvor du kan overclocke det og stadig ha en fornuftig temperatur. Noen kjøper også et vannkjølt grafikkort kun fordi det har imponerende funksjoner, men de ligger i den dyre enden dersom skulle du ha et ønske om denne typen. Det kan dog gi god mening for en hel del gamere, for i tillegg til en god kjøleevne, ser det bare ekstremt kult ut med plexiglass eller åpent kabinett - spesielt med LED-stråle til det!

Vårt gamer grafikkort

Hos Shark Gaming kan du finne de beste gamer grafikkort! Her på siden finner du både de kraftfulle Nvidia Geforce GTX og AMD Radeon XT serier. Hvis du skal du ha et grafikkort til gaming, kan du finne det hos oss, uansett hva budsjettet ditt er eller hvor seriøs gamer du er.

Grafikkort til hverdags gameren

I den billigere enden kan du finne enten Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, som er gode til skolebruk og til lett/standard gaming som f.eks. CS Go og Fortnite på lav til middels detaljgrad. Her kan f.eks. et Geforce GTX 1650 levere rikelig regnekraft for å dekke ditt behov.

Grafikkort til den seriøse gameren

Ønsker du derimot å spille de mest krevende spillene i native 4K oppløsning, høy FPS (framerate) og med maks detaljgrad, anbefaler vi at du går for et av våre high end grafikkort til gaming. Her vil et grafikkort med 6GB ram som f.eks. Geforce GTX 1660 i en overclocked versjon eller Radeon XT 5600 kunne være det rette for deg.

Alle våre gamer grafikkort er utstyrt med lynhurtige GDDR6-ram, så uansett prisnivå er du garantert å få et grafikkort med en solid ytelse til gaming hos oss.

Gaming grafikkort fra topp merkene:

Her på siden har vi Geforce GTX eller Radeon XT grafikkort fra følgende produsenter:

  • Asus
  • MSI
  • Gigabyte
  • PowerColor

Hvis du kjøper en ferdigbygd gaming PC fra Shark Gaming, kan du finne et hav av andre alternativer av gamer grafikkort i alle prisnivåer (også til SLI og Crossfire) enn her på siden, dersom du har et spesielt du har sett for deg. Uanset om du ser etter et Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, har vi et kjempe utvalg under bygg selv sidene. Her kan du blant annet også få inngravert din gamertag i kabinettet og generelt customize din gamer PC akkurat som du ønsker den.

NB: Har du i forveien et Nvidia RTX grafikkort som er NVlink SLI ready, kan du også her på siden finne 4 ports bridges, så du kan gå fra et single til et SLI grafikkort (dobbelt). Så får du den absolutt mest crazy fremtidssikre ytelsen fra et gamer grafikkort som du kan forestille deg. Pep det opp med vannkjøling og noen LED-katoder i ditt kabinett og du vil være garantert street respect ved ethvert LAN-party!

Trenger du hjelp?

Chat

Finn vår nettprat nederst til høyre på nettstedet, om du har spørsmål om produktene.

Mandag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Mail til oss her hvis du har spørsmål om et av produktene våre.

Forventet svartid på arbeidsdager:
48 timer

Butikk

Finn våre fysiske butikk- og hentepunkter på Naverland 6, 2600 Glostrup.

Åpningstider:
Man-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lørdag: 12:00-16:00