Shark Gaming drar inn millioninvestering for internasjonal ekspandering

Gamingutviklingen akselererer akkurat nå, og markedet har vokst eksplosivt de siste årene.

Analyser indikerer at opptil 96 % av alle danske tenåringsgutter spiller dataspill, og dette krever godt utstyr.

Det leverer danske Shark Gaming, som nettopp har dratt inn en enorm millioninvestering for å videreutvikle virksomheten og skape et internasjonalt veksteventyr.

“Shark Gaming ble født som en maskinvarebutikk, og de har skapt et veldig sterkt merke og en god forretning.

Flere av de største e-spillteamene, som Astralis og North, bruker skreddersydde datamaskiner fra Shark Gaming, og det er et virkelig solid fundament.

Vi ønsker å bidra til å ta Shark til neste nivå og sikre internasjonal vekst", forklarer Søren Lottrup fra familiefondet ELWIS A/S, som er ny medinvestor i Shark Gaming.

“Når det kommer til gaming, tror jeg vi bare har skrapt litt på overflaten.

Markedet er i fantastisk utvikling og kommer til å bli enda større.

Ikke minst fordi teknologien, som driver opplevelsen, hele tiden utvikles og det lanseres hele tiden nye teknologier som kommer til å ta av."

I forbindelse med investeringen har Søren Lottrup gått inn som styreleder i Shark Gaming.

Profesjonell sport krever profesjonelle leverandører

Hos Shark Gaming gleder man seg selvsagt over mulighetene som tilbys med investeringen fra ELWIS A/S. Selskapets slagord er "Maximize your potential" – og det kan Shark gjøre nå: "Gaming har blitt en profesjonell sportsgren, og det påvirker oss som leverandør. Vi må bli enda større, så vi lette etter "smarte penger" – noen som kunne hjelpe til å utvide virksomheten og gi oss råd. Valget falt på ELWIS A/S fordi de er oppriktig interesserte – de har nysgjerrighet og entusiasme for dette prosjektet, og det er viktig", forklarer administrerende direktør Daniel Gerhardt i Shark Gaming og medgründer av den nesten 10 år gamle virksomheten. “Lottrup-familien har en bred erfaring fra forskjellige bransjer og har bevist at de kan få virksomhetene til å vokse. Det gir oss verdifull kunnskap og nettverksmuligheter."

Vi vil være best

Shark Gaming ble etablert i 2009 som svar på et marked preget av dårlige kinesiske spilldatamaskiner som ble solgt for dyrt og med liten mulighet for support.

Nisjen med skreddersydde datamaskiner viste seg å være en fulltreffer, og etter bare to år omsatte Shark Gaming for 20 mill. kr om året.

"Vi har sagt at vi skal være de beste på markedet, og det virker.

Alle andre fokuserer på prisen, og da vinner de billigste.

Men du kan ikke bygge videre på noe du tjener 5 prosent på.

Det er vanskelig å ta mer for et produkt hvis det ikke kan gjøre annet enn konkurrentenes, og det er derfor vi selger unik maskinvare og design under vårt eget merke – det er kraften vår.

Når vi ikke kan sammenlignes med andre, taper vi aldri kampen", forklarer Daniel Gerhardt.

Shark Gaming har også blitt tildelt Herlev kommunes Virksomhedspris 2018 for arbeidet med unge som har problemer med å komme ut på arbeidsmarkedet.

Langsiktig investering med både kapital og kunnskap

Søren Lottrup betegner investeringen som langsiktig: "Vi lanserer en trinnvis rakett, og ambisjonen vår er å ta virksomheten til neste nivå gjennom nye kundeopplevelser og internasjonal vekst. Det får ta den tiden det tar. De er 20 pasjonerte eksperter som vet hva som skjer, mens vi vet en del om strategisk forretningsutvikling med et internasjonalt perspektiv. Det er en skikkelig god kombinasjon." I første omgang gjelder det å få Shark Gaming over landegrensen: "De har allerede tatt de første skrittene i Sverige, så nå handler det først og fremst om Norden før vi går enga lengre ut.

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om avtalen mellom ELWIS A/S og Shark Gaming, ta kontakt med Søren Lottrup på tlf.

+45 31 17 79 76 eller Daniel Gerhardt på tlf.

+45 38 41 15 51.