Casemodding

I denne måneds bloggpost tar vi for oss temaet casemodding. Du undrer deg kanskje over hvorfor vi så gjør det, når din computer hardware jo ikke får en performance-boost av dette, og derfor i prinsippet kan være likegyldig for selve spillopplevelsen på skjermen.

Allikevel tar vi et dykk ned i temaet, fordi vi her hos Shark Gaming er elleville med et stylet gamer setup, og så har casemodding rent faktisk vært et must for hardcore gamere i flere tiår. Vi tar deg med på reisen fra det glade nittitall og frem til i dag, og forhåpentlig vil vår lidenskap og forkjærlighet for casemodding smitte av på deg, hvis du ikke allerede i forveien har blitt hektet på å ha stilig RGB-hardware og utstyr til din gamer pc.

Casemodding i gamle dager

OLD CASE with blue and green background

Casemodding har opp gjennom blitt en trend som så smått startet for mange år siden. Helt tilbake til 90-tallet, hvor våre foreldre var unge, og kabinettene kjedelig hvite, grå eller beige, gjorde casemodding sitt inntog i enkelte gamernørders hjem. Altså for de mest hardcore gamingnørder, som den gang utgjorde ganske få tenåringer, som spilte computer 24/7.

I den perioden var et sort kabinett nærmest eksotisk. Kunne man samtidig klemme et par kold katode leds inn, en RGB-vifte eller kanskje enda et UV-lys inn i kabinettet, og se et display med temperaturen på sin CPU, var man omtrent i den 7. casemodding himmel og lå helt i førerfeltet når det gjaldt.

Det høres jo helt supert og simpelt ut, men det var det langt ifra. Man måtte som gamer-entusiast ha fatt i sin fars verktøykasse til å skjære hull til vinduer i kabinettet som det første. Videre så var det hardwaren, altså tynne, grønne printplater, med tydelige transistorer og kondensatorer, for ikke å snakke om et hav av kabler med rød/sort/gule ledninger som fløt overalt. Så casemodding var ikke bare en dans på roser den gang, som vi kjenner den i dag.

Da custom vannkjøling var eneste mulighet

På den tiden var en vannkjølet pc også utelukkende noe man selv fiklet med, hvis man ville pimpe sitt kabinett opp med en fet hardware. Selv uten LED’s (i dag ofte kalt RGB i hardware), var det noe for de færreste, da det kostet mange penger å installere. Samtidig var monteringen noe som krevde ferdigheter og nørde-viten, for å få det installert uten å risikere at kjølevæsken løp ut på bunnkortet eller andre hardware. Den gang måtte man nemlig selv montere casemodding, da det ikke fantes nettsider som Shark Gaming som tilbyr den slags service.

Nåtidens casemodding i gamer computere - en verden til forskjell

SharkGaming case

I dag har casemodding tatt et voldsomt rykk oppad til en helt annen liga. Både hva som angår RGB-hardware, muligheter og ikke minst utbredelsen. For som vi nevnte tidligere i blogginnlegget, krevde det ved casemoddingens tidlige start både særlig verktøy og skills, for å få seg en casemoddet gamer datamaskin. Samtidig var det dyrt, så det var generelt for de få. Altså et såkalt nicheområde.

Nåtiden er en helt annerledes tid. En gamer pc ser man i dag oftest med plexiglass i siden, og ofte også med et såkalt AIO vannkjøling-system, som med et super strømlinet look kjøler både din CPU OG grafikkort ned til gamer-vennlige temperaturer. Du ser faktisk sjeldent hardware til pc-gaming i dag, uten å snakke om RGB hardware - som i dag fås i alt fra RAM, til grafikkort, bunnkort, kjølere, keyboards, mus, you name it. Fra datidens kabelrot, er det også over årene kommet smarte løsninger på dette, blant annet med kabel sleeves, som gir en nydelig look med utsikt til sin stilige hardware - oh what a joy!

En av de største grunner til utviklingen er at gaming i dag er utbredt blant alle. Ung som voksen, rik som fattig, på samme måte som det er helt normalt å være fysisk aktiv, er det ikke uvanlig å ha et fedt gamer-utstyr med tilhørende casemodding. Det er ikke lenger en teit nørde-greie, men fullstendig mainstream å være en gamer.

Dette har produsentene fått øye på, og derfor kan man i dag kjøpe kabinetter som er pre-produsert med casemodding som fx. sleeves og RGB-kabinettkjøler, hvor du blot tilføyer din computerhardware med eller uten RGB. Flere webshops gir også forbrukerne muligheten til å kjøpe komplette ferdigbygget gamer datamaskiner med de nyeste teknologier innenfor casemodding, med liret RGB-hardware, som er fullkommen kjøreklar ved mottagelse.

Casemodding når nye høyder med ASUS Aura og deres Aura sync 

Noe av det nyeste innenfor casemodding er kommet med introduksjonen av ASUS Aura sync. Med denne teknologi kan man via software synkronisere samtlige RGB hardware-komponenter i sin PC, så de lyser og skifter farge ensartet på samme tid.

Teknologien gjør også at lyset ditt i kabinettet og andre hardware-deler påvirkes av impulser fra lyd, så alt lyser/blinker i takt til musikken, hvis det har Aura sync-understøttelse. Det er super god lir, og kan få i gang enhver LAN-fest. Også styres det av software, så det kan justeres og tilpasses helt unikt på et hav av måter. Det er også andre produsenter som har begynt å fokusere på synkronisering av dine RGB-hardware, så det blir spennende å følge casemodding-utviklingen fremover.

ASUS Aura

Hvordan ser casemodding ut i fremtiden?

De nyeste teknologier innenfor casemodding med ASUS Aura og deres Aura sync, tror vi helt klart er kommet for å bli, og for å bli videreutviklet. Man kan selvfølgelig kun spekulere i hva hardware produsentene fremover finner på av smarte tiltak, som kan utvikle og forbedre casemodding-opplevelsen for oss gamere.

En ting er ihvertfall ganske sikkert. At utviklingen på denne fronten ikke er ferdig, da casemodding er blitt en så etablert del av gaming, og e-sportens kjempe boost i popularitet gjør at det er et enormt utstillingsvindu for hardware produsenter med fete casemodding-effekter.

Vi her hos Shark Gaming er spente på å se hva som kommer til å røre seg i fremtiden innenfor casemodding. Og vi vil helt sikkert også fremover sørge for å kunne tilby deg en toptunet, customized gamer pc med casemodding, som benytter seg av de nyeste hardwareteknologier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!