Guide: Gamerstol

Guide: Gaming stol

Leter du etter en gaming stol, men ikke sikker på hva du skal se etter?

Med denne guiden til den rette gaming stol gir vi deg en rask innføring i hva som er viktigst å huske på når du skal investere i en ny stol til gamerutstyret ditt.

I virkeligheten er det ganske enkelt. Kort sagt, det handler om å se etter tre ting:

  • Komfort – hvor behagelig er stolen å sitte i?
  • Ergonomi – hvor sunn er stolen å sitte i?
  • Stil – hvor stilig er stolen?

Nedenfor går vi i dybden på disse punktene. Les videre og vær godt forberedt på å finne den riktige gaming stolen for deg.

Komforten og ergonomien til stolen er viktigere enn du tror

De beste gaming stolene på markedet er preget av at du faktisk ikke legger merke til dem når du gamer. Det som kjennetegner disse stolene er at de støtter kropp, rygg og nakke så naturlig, ergonomisk og komfortabelt, slik at det blir ganske uproblematisk for kroppen din å sitte foran skjermen – selv når vi snakker i mange timer av gangen.

Du vil ikke ha en gaming stol som både ødelegger gamingopplevelsen og svekker kroppens helse – der beina sovner, ryggen gjør vondt og du sovner tidlig på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. Hvor din generelle holdning er kompromittert og hvor du også kjenner på problemene når du ikke gamer.

Nei, da er det bedre å investere i en skikkelig gaming stol. Og bruker du mange timer foran skjermen, så bør du finne en av de beste gaming stolene.

Komforten og ergonomien til en gaming stol går hånd i hånd. En ergonomisk gaming stol er en som er behagelig å sitte i – nettopp fordi den gjør det naturlig for kroppen din å innta en god, sunn holdning når du sitter.

Men der komfort handler mer om hvor fint det er å sitte i gaming stolen her og nå, har dens ergonomi et mer langsiktig perspektiv. Når du bruker mange timer i uken (eller kanskje til og med dager) foran skjermen, vil hvordan du sitter til slutt få konsekvenser for helsen din.

De beste gaming stolene er ergonomisk utformet

De beste gaming stolene kommer med et ergonomisk design som sikrer en så god sittestilling foran skjermen som mulig. Konkret betyr dette at du med en god, ergonomisk gaming stol vil oppleve mindre smerter i rygg, korsrygg og nakke på lang sikt som følge av at du intensivt har jaktet på kills på gamingmaskinen.

Ergonomien til en gaming stol handler om mange ting, og det kan vi snakke om i timevis. Men hvis vi må trekke et av de ergonomiske elementene til de beste gaming stolene i fokus, så er det ryggstøtten. Ryggstøtten bør adoptere den klassiske S-formen. Når korsryggen skyves litt innover kan resten av overkroppen legge seg til en innebygd "skål" i ryggstøtten, og nakken får bra støtte av en god nakkepute - ja, da har du den ideelle sittestillingen . Dimensjonene kan selvsagt overdrives, men føles det deilig å sitte lenge i stolen, så kan du være ganske sikker på at du har truffet blink.

Det er ikke bare på lang sikt stolens ergonomiske design betyr noe for din gamingopplevelse. Har stolen dårlig ergonomi for ryggen vil du ofte få problemer med for eksempel korsryggen – kanskje allerede fra første dag du bruker stolen. Korsryggen er spesielt utsatt når du for eksempel sammenligner med nakken og resten av ryggen. Det er i korsryggen du finner den delen av ryggraden som hele tiden må bære størst belastning. Dårlig ergonomi i gaming stolen din vil oftest komme til uttrykk ganske raskt via smerter i eller rundt korsryggen – det kan også gi smerter i baken og nedover leggen.

Ja, vi vet godt at mange gamere ikke tenker så mye på ergonomi, og profesjonelle blir ofte sett i de mest utfordrende posisjonene når de spiller turneringer. Men selv om vi av og til skulle prøve å besere deg i spill, synes vi likevel det er viktig at du sitter ergonomisk riktig når du gamer.

Komfort må komme først

Når det gjelder komfort, bør du først og fremst se etter stolene som har mange muligheter for konfigurasjon. Mobilitet er en av de store nøklene til komfort når du sitter i stolen. Du må kunne strekke deg, vri deg rundt, ligge, justere rygg, setevinkel, høyde, armlener m.m. Å bli tvunget til å sitte i samme posisjon for lenge når spilling raskt blir ubehagelig.

Apropos mobilitet, la oss se nærmere på armlenene. Av alle elementene på gaming stolen er armlenene kjent for å være blant de mest statiske delene. Lenge har det ikke vært mulig å justere dem, noe som også er grunnen til at de har vært mer eller mindre «usynlige» når de gamer. Men med flere nye gaming stoler i dag er situasjonen annerledes – og med de nye 4D-armlenene får du full kontroll over armlenene til gaming stolen din. 4D-armlener kan konfigureres både i høyden, hvordan de er i forhold til setet, og du kan også justere vinkelen på dem langs flere akser. Med 4D-armlener kan du justere armlenene slik at de passer perfekt til kroppen din og slik du nå har valgt å sitte i stolen.

Gaming stolen må også være godt polstret. Gode skumputer som gir etter og støtter kroppen under gamingen er nødvendig for opplevelsen når timer med bildesekvenser ruller over skjermen.

Til slutt må du selvfølgelig bare sitte godt i stolen når du kaster deg ut i gamingverden. Du får selvfølgelig ikke vite det før du har prøvd – så prøv gjerne ut litt forskjellige før du bestemmer deg.

Gaming stolen har også lov til å se kul ut

Nå har vi vært seriøse lenge nok. Komfort, ergonomi, helse... HEI, vi er også gamere – og vi vet godt at stilen på gamerutstyret ditt ikke er en ubetydelig ting i det hele tatt. Dette gjelder også når vi snakker om gaming stolen.

Mange gaming stoler på markedet i dag kommer i et design som minner mest om polstringen du finner på setene til en racerbil. Og det er ingen tilfeldighet. Stolen må støtte farten og kraften som resten av gamerutstyret ditt også besitter.

Men det er mer til stilen - les videre nedenfor.

PU-skinn er det mest populære materialet

Når det kommer til selve belegget til gaming stolen, er PU-skinn blant de mest populære materialene.

PU-skinn er kjent for sitt deilige, eksklusive og skinnende utseende. Det er ikke like dyrt som vanlig skinn, men PU-skinn er heller ikke rent kunstskinn. På den annen side har PU-skinn mange av fordelene fra begge typene, noe som gjør det til et flott materiale for gaming stoler. PU-skinn er lett å rengjøre - og søler du cola er det sjelden en stor katastrofe.

Gaming stoler med lys har blitt populært

Det er ikke bare i gamerutstyret, som også allerede har elektroniske komponenter, hvor du kan finne LED-lys (også kjent som RGB-lys). En ny trend som vinner terreng blant gamere er å få installert lys i gaming stolen.

Du må fortsatt lete lenge før du finner en gaming stol i Norge som kommer med innebygget lys direkte fra forhandleren. På den annen side er det lett å improvisere sin egen løsning Trådløse RGB-lister som går på batterier er enkle å installere på undersiden av stolen.

Så det trenger ikke være vanskeligere om du ønsker å oppgradere gaming stolen din fra en ordinær til en deilig gaming stol med lys. Da kan du ta et headshot mens LAN-vennene dine måper av gamingutstyret ditt.

Tenk i temaer med fargen på gaming stolen

Gaming stolen din er sannsynligvis den største fysiske delen av gamingutstyret ditt. Derfor har du også en utmerket mulighet til å sette en stil eller fargetema med fargen på stolen din.

Mange velger en gaming stol i svart for å beholde en nøytral fargestil. Med en gaming stol i svart har du muligheten til å la RGB-lys ta opp mer plass i ditt generelle gamingoppsett. Her stjeler ikke en svart gaming stol fokuset – slik for eksempel en gaming stol i rosa eller rødt ville gjort.

Merket betyr mer og mer

Til slutt er det selvfølgelig også merket på gaming stolen. Det er mange store merker der ute som gamere over hele verden flasher i oppsettene sine - og igjen, stolen er et flott sted å blinke med merkenavn og logoer på grunn av dens fysiske størrelse blant gamingutstyret ditt. Her ønsker vi selvfølgelig å slå et slag for vår egen SharkGaming Vortex-gaming stol, som gjør at enhver kollegial gamer får vann i munnen umiddelbart.

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!