Intels 13. generasjon "Raptor Lake" CPU

Intels siste tilskudd i gjengen – den etterlengtede Raptor Lake CPU-en – forventes å blomstre på markeder rundt om i verden denne høsten. Ryktene sier at Raptor Lake skal slippes i oktober – men Intel er avslører lite, og vi andre må sitte og tvinne tomler mens vi venter.

Men her er det vi vet så langt om Intels 13. generasjons prosessorer. Og som vanlig er det mange grunner til å glede seg.

Raptor Lake gir betydelig bedre ytelse

Sammenlignet med Intels nåværende flaggskip på markedet - Core i9-12900KS - lover Intels Raptor Lake-generasjon høyere ytelse på de fleste områder.  Utrolig nok er Raptor Lake utelukkende basert på en forbedret versjon av Alder Lakes 10 nm-arkitektur. Den gir ikke spesifikasjoner som skuffer – tvert imot. Ta nerdebrillene på med en gang, for nå må haiene gnage litt på tallene.

Med 50% flere kjerner (24, opp fra 16), og 33% flere work-threads i hver kjerne (32, opp fra 24), står Raptor Lake til å ha en betydelig større gjennomstrømning per clock cycle.  Og når ryktene sier at boost clock frekvensen vil få et løft opp til 5,8 GHz (fra 5,5 GHz til flaggskipet i 12. generasjon), har vi allerede forventninger her hos SharkGaming. Sleng en større cache på toppen av disse spesifikasjonene, og så sitter alle nerdene og sikler på kontoret.

Joda, det er bare rykter. Men spesifikasjonene ovenfor er ikke urealistiske, og markedet treffer vanligvis ganske bra når vi gjetter. Vi krysser finnene!

Kompatibilitet gjør det enkelt å erstatte din nåværende prosessor med en Raptor Lake

Akkurat nå er det ingen indikasjon på at det vil kreve ytterligere utskiftninger av hardwaren din hvis du ønsker å få fingrene i en Raptor Lake CPU. Raptor Lake passer med samme tilkobling (LGA 1700), samme hovedkort, samme kjøler ... ja, ikke engang PSU-en trenger du å bytte ut, og heller ikke varsle strømselskapet ditt på forhånd. Strømforbruket til en Raptor Lake er (så vidt vi vet) jevnt og stabilt på de samme nivåene til forrige CPU-generasjon.

Raptor Lake ser også ut til å være kompatibel med gamerutstyret ditt. CPU-en vil, i likhet med forgjengeren, støtte PCIe 5.0, som gir lynraske overføringshastigheter på opptil 32 GT/s. Det samme gjelder med støtte for både DDR4- og DDR5-minne. For noen en selvfølge - men vi synes likevel det er greit å vite.

Med Raptor Lake CPU-ene er vi klar for en lansering som bare kan sørge for bedre og enda mer oppslukende gamingopplevelser på slutten av året. Winter is coming... og vi kan nesten ikke vente!

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!