SharkGamings historie

Shark Gaming Timeline 2009-2021

Før 2009 var mulighetene for å kjøpe tilpassede gamingmaskiner svært begrenset. En dårlig opplevelse ved kjøp av PC i Fona ble dråpen som fikk Daniel Gerhardt og Mikael Taipalus til å innse hvor stort hullet i markedet var. Ønsket om å forbedre muligheten til å kjøpe datamaskiner som er tilpasset gamere, ble paret med Mikaels forkjærlighet for haier, spesielt Discovery Channels «Shark Week», og kort tid etter var SharkGaming i ferd med å bli en realitet. Mikael droppet ut fra 1. semester i markedsføringsøkonomi, og sammen med Daniel gikk han all-in på drømmen om å bite seg fast i det danske gamermarkedet.

2009

SharkGaming fødes. Daniel og Mikael får sitt CVR-nummer i oktober, og fire måneder senere er den første utgaven av nettsiden klar. Daniel står for økonomi og regnskap, og Mikael står for driften. Kundene er privatpersoner, og for å holde produksjonskostnadene og dermed prisene så langt nede som mulig, brukes det rimelig maskinvare. Shark er på det tidspunktet de billigste, men ikke nødvendigvis de beste. Alt skjer i Mikaels leilighet, der Daniel, Mikael selv og selskapets første tekniker, Rasmus, driver SharkGaming.

2010

SharkGaming vokser ut av leiligheten og inn i noen lokaler ved en nettkafé på Frederiksberg. I 2010 starter firmaets grafiker, Brian, som fortsatt i dag er med på å utvikle SharkGamings visuelle identitet, der han daglig tryller i Photoshop. Året etter starter Christian og Jasper.

2012

SharkGaming vokser stadig og flytter nå til Ellekær 7 i Herlev, der 300 m2 gjør den daglige driften enklere.

Ellekaer

Udstilling Ellekaer 2012

2013

Det legges til 150 m2 i firmaadressen på Ellekær 7, og mer mannskap hentes inn. 

Butik Ellekaer

2014

League of Sharks sparkes i gang. Omgitt av nettbaserte arrangementer og turneringer var League of Sharks en nettbasert turneringsplattform der det i starten ble kjempet i tullete game-modi som ARAM (All Random All Mid) i League of Legends.

2015

SharkGaming overtar naboens lokaler og legger til ytterligere 200 m2 – og har nå totalt 650 m2.

Ny butik ellekaer 2015

2016

League of Sharks har hatt voksesmerter og inkluderer nå Counter-Strike til LAN-arrangementet NPF, hvor SharkGaming lover ut 100 000 kroner i pengepremie til vinnerlaget. Team Dignitas stikker av med seieren i en tett finalekamp mot den daværende versjonen av Heroic. Team Dignitas besto av MSL, K0nfig, CajunB, RUBINO og Magisk, der Heroic hadde Snappi, Friis, Moddi, Valde og Glaive. Kort tid etter oppsto både North og Astralis, og etter å ha spilt på SharkGaming-maskiner ved Shark League-turneringen insisterte spillerne i begge organisasjonene på å spille på SharkGaming-maskiner, da det var de beste på markedet. SharkGamings vei inn på e-sportscenen ble lagt etter NPF-arrangementet, og siden den gang har drøyt halvparten av de nevneverdige e-sportorganisasjonene i hele verden hatt SharkGaming-maskinen som deres offisielle maskiner på et eller annet tidspunkt.

League of Sharks til NPF

Direktør Daniel Gerhardt reiser til Stockholm for å undersøke mulighetene for å gå inn på det svenske markedet. I motsetning til i Danmark brukte de ikke datamaskiner i svenske fritidsklubber, som ellers var en halvstor arvtaker av maskiner her hjemme. I et møte med en fritidsklubb i Stockholm spør Daniel hvor de unge spiller PC etter skoletid. Han pekes mot internettkafeen Inferno. Ved ankomsten opplever han en helt annen måte å drive nettkafeer på enn vi kjenner det fra Danmark. Nettkafeen har mer enn 300 maskiner og er på det tidspunktet verdens største. De er på utkikk etter nye datamaskiner, og Daniel får raskt i havn avtalen som fremdeles er den største enkeltstående salgsavtalen i SharkGamings historie.

Magisk playing on SharkGaming Computer

2017

I forlengelsen av den store ordren til svenske Inferno lanseres den svenske nettsiden, og SharkGaming er nå offisielt på det svenske markedet.

2018

SharkGaming vinner Herlevs bedriftspris. Virksomheten var plassert i Herlev på daværende tidspunkt og hadde et tett samarbeid med kommunen, hvor det ble gjort en aktiv innsats for å ta inn elever og delvis uføretrygdede for ofte å tilby dem fast arbeid. En stor del av de ansatte er her fortsatt i dag, og en rekke forretningsfolk anså derfor SharkGaming som en bedrift som tok sosialt ansvar – og det gjør vi fortsatt.

Det legges også til 200 m2 til adressen, men selv med 850 m2 er det trangt om plassen i en virksomhet som konstant har voksesmerter.

Shark Gaming Herlev Erhvervspris 2018

2020

SharkGaming opplever stor vekst og vokser ut av lokalene sine i Herlev og inn i Glostrup, hvor hele 3000 m2 utgjør det nye hovedkontoret. Plassmangelen skyldes en dobling i ansettelser, og med voksesmerter i produksjonsavdelingen blir det gjort plass til en intern markedsføringsavdeling.

SharkGaming Computers on the work bench

Den store suksessen på det danske og svenske markedet samt utvidelsen av lokaler og produksjon gjør at SharkGaming trer inn på det norske markedet og er nå representert i hele Skandinavia.

2021

SharkGaming fortsetter veksten fra 2019 og 2020, og selv om bransjen er presset som følge av manglende grafikkort, klarer virksomheten å holde salget i gang.
Det nære forholdet til e-sportverdenen holdes fortsatt ved like, og en rekke organisasjoner spiller fremdeles på SharkGamings datamaskiner og utstyr. Målet er fortsatt å levere de beste gamingoppsettene til både private og profesjonelle, og hele tiden levere den beste rådgivningen, støtten og ekspertisen i Norden.

Shark on the wall in our new headquarters

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!