Guide: Slik fikser du sort skjerm

Skjermen din viser bare sort – hva gjør du?

Hvis du har problemer med å komme i kontakt med datamaskinen og skjermen, kan denne veiledningen forhåpentligvis hjelpe deg. Du kan enten se videoen ovenfor med lyd, eller du kan lese videre.
Noen av trinnene i denne guiden vil virke banale, men noen ganger ligger svaret gjemt rett fremfor snuten på deg.

  • 1.  Er datamaskinen din slått på? Både på datamaskinen og i stikkontakten? Og har du sjekket at stikkontakten fungerer?
  • 2.  Er skjermen din slått på? Både på skjermen og i stikkontakten? Og jeg vet godt at jeg har spurt om dette, men har du sjekket at også den stikkontakten virker?
  • 3.  Husk at skjermkabelen fra skjermen til datamaskinen skal sitte i grafikkortet, IKKE i hovedkortet – det er inngang begge steder, men når du har en datamaskin med grafikkort, vil den alltid lete etter skjermen der.
  • 4.  Er du sikker på at skjermkontakten er ordentlig festet – både på skjermen og i datamaskinen?

Hvis de fire punktene ovenfor ikke har hjulpet, er vi nok nødt til å grave litt dypere.

  • 5.  En av kablene dine kan være defekt. Se etter synlige kabelskader – hvis du finner det, kan det være en indikasjon på at kabelen er skadet. Hvis du har en tilsvarende kabel liggende hjemme, kan du prøve å bytte den ut.
  • 6. Hvis du har prøvd løsningsforslagene ovenfor og det fortsatt ikke virker, er det verdt å se på RAM-ene. Åpne siden på datamaskinen og kontroller at RAM-ene sitter som de skal. Du kan gjerne trekke dem ut og sette dem inn igjen – vær sikker på at de klikker ordentlig på plass og at de sitter i annethvert «SLOT». RAM-ene kan bli ristet litt løse under transport, så løsningen kan være å finne her. Husk at datamaskinen selvfølgelig skal være slått av når du begynner å rote med datamaskinens maskinvare.

Hvis ovennevnte ikke hjelper og du har handlet hos oss, kan du ringe supporten vår og så hjelper vi deg.

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!