Stream av gaming

I dag er stream av gaming blitt ekstremt utbredt her hjemme i Norge, såvel som i utlandet. Særlig Twitch er blitt kjent blant norske gamere, men også Youtube blir brukt flittig til å streame gaming live, og det er flere upcommings.

Streaming av online-spill er både for de profesjonelle, hvor man som lidenskapelig interessert innenfor et spill, kan se de aller mest talentfulle utfolde seg i heseblesende dueller om store pengepremier og plasseringer på verdens ranglisten. Men streaming er i særdeleshet også for de som bare synes det er morsomt å dele, interagere eller fremvise deres utvikling i deres favorittspill med både nye og gamle venner.

Derfor vil vi gjerne gi deg en guide til hvordan du kan komme godt i gang med å streame på det nivået det nå måtte passe til hvor du er på nåværende tidspunkt. Husk på at selv de profesjonelle e-sportsutøvere har startet med å game på hobbyplan.

Stream setup

Streaming av min gaming - Hvor skal jeg starte?

Mange tror feilaktig at det er nødvendig å ha super avansert og dyrt utstyr for å kunne streame når man spiller. Men du behøver hverken to skjermer, en dyr mikrofon eller dyrt webkamera for at det er mulig med fornuftig streaming.
Dog skal du ha et gamer setup som er av en viss kaliber for å få en stabil streaming, og det kan du bli klokere på under vårt CPU avsnitt og eventuelt konfigurere en gamer PC, alt etter hvor seriøs gamer og streamer du er.

Med streaming av gaming er det som med alt annet innen hardware i ditt gamer setup. Det handler om behov og budsjett. Har du penger til litt bedre utstyr av fx. en mikrofon eller CPU, vil vi anbefale du kjøper det i første omgang, fremfor å skulle ut for å oppgradere dette senere. Det kan spare deg for penger i det lange løp, og bedre utstyr gir tross alt bedre forutsetninger for en god streamingopplevelse.
Er vi i den mer seriøse ende av skalaen, hvor du enten er semi-profesjonell gamer eller har krevende seere, vil det være viktig å kunne streame i høy kvalitet, og her kommer man ikke utenom kvalitetsutstyr og en god internettforbindelse (her anbefaler vi du bruker en kablet forbindelse). En god tommelfingerregel er at desto høyere kvalitet du ønsker å streame i, jo bedre internettforbindelse og hardware krever det.

Hvordan får jeg flere til å følge mine gaming streams?

Der kan være flere innganger til å få mange til å følge sine streams.

Ha über skills
Vær morsom
Vær underholdene
Vær informativ (uten å være belærende)
Vær vennlig og hjelpsom
Vær åpen og imøtekommende

La oss si du er ekstremt skilled innenfor et bestemt spill - så er det én inngangsvinkel til å få flere til å se dine streams. Men det er langt ifra den eneste måten - for deg kan det være noe helt annet. Husk på at langt de største som gamer, er glade amatører, som blot deler interessen for å game / gaming utstyr

Streaming av gaming er for alle 

Streaming av gaming er derfor langt fra utelukkende noe som handler om å være best. Det er i minst like så stort omfang et spørgsmål om å ha en felles plattform til å dele sin interesse med både nåværende venner og skapelse av nye relasjoner og vennskap, på tvers av kjønn og alder.

Derfor må du virkelig ikke frykte at du ikke kan gå i gang med å streame fordi du ikke er verdensmester i et gitt spill, eller ikke har det vildeste gaming setup. Du kan absolutt oppnå massevis av viewers på dine streams, ved å ha en eller flere av de andre personlige egenskaper som vi har listet opp ovenfor. Det skal blot være autentisk, altså ekte og være din egen personlighet.

Velg ut din niché som gaming streamer

Derfor kan det kanskje være en god idé å tenke i en niche. Altså, hvor kan jeg skille meg ut som streamer? Er jeg generelt den folk synes er den morsomme i flokken, kan det være en god idé bevist å bringe det inn i sin streaming. Så kort sagt: Finn din niche, keep it real og hold en god tone - så er du godt på vei mot views når du live streamer din gaming. Og kanskje enda viktigere - husk på, verden går altså ikke under, bare fordi vi ikke alle har like så mange seere som Ninja.

Hvilken software er best til å streame sine spill?

Det finnes forskjellige typer software til å streame sin gaming. Et eksempel på en god, gratis software er OBS (Open Broadcaster Software). Den er veldig populær herhjemme, fordi man kan gjøre de mest brukte ting med det. Blant annet skifte bakgrunn, tilpasse utseendet, legge til notifikasjoner og annet - alt sammen er ting som er med til å gi dine seere en god opplevelse når du streamer. Det er nemlig ikke mulig direkte i streamingtjenesten.

Derfor skal du bruke et tredjepartsprogram som Streamlab OBS. Av andre lignende programmer finnes det for eksempel XSplit og player.me som kan det samme. Du kan jo prøve deg frem selv og bestemme hvilket program du synes er best. Felles for dem alle er at de kan dekke langt de flestes behov for streaming av deres gaming.

Hvilken streamingtjeneste bør jeg så velge?

Twitch er fortløpende blitt kjent blant alle gamere i Danmark, så du har nok også selv hørt om deres streamingtjeneste og kanskje allerede brukt den. Youtube er dog også en populær kanal til streaming av spill, og det kan ofte være en smakssak hvilken plattform man liker best. Hvis du gjerne vil oppnå virkelig mange seere, er Twitch vanskelig å komme utenom. Det ER bare den største streamingtjenesten innenfor gaming.

Til sist har vi oppsummert vår guide til spill streaming med 5 gode råd:

  • Bare gå i gang, selv om utstyret ditt kanskje halter litt
  • Finn din niche som passer til akkurat den DU er og det du kan
  • Bruk litt ekstra penger på ditt setup fra starten, hvis du kan
  • Snakk og vis interesse med dine seere (vær aldri uhøflig eller grov)
  • Tenk positivt - også når det går dårlig

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sertifisert av Trygg E-handel

Sertifisert av Trygg E-handel Et trygt sted å handle!